Gemakkelijk thuis energie besparen met deze handige tips

Hoewel fluorescentieverlichting goedkoper is om te kopen, zullen ze op de lange termijn duurder zijn, omdat ze meer energie verbruiken.

Het is aan te raden om over te stappen op LED-verlichting, wat op dit moment de meest energiezuinige verlichtingsoptie in de winkels is. LED-verlichting is duurder in aanschaf, maar zal meer energie besparen, waardoor de energierekening van een huishouden lager uitvalt.

Zuinige elektrische apparaten gebruiken

Oude huishoudelijke apparaten hebben de neiging om meer energie te verbruiken en daardoor de energierekening te verhogen.

Wanneer de levensduur van een apparaat is verstreken, kan het beste worden overgeschakeld op een modern, energiebesparend apparaat. Ook hier geldt dat de prijs van energiebesparende apparaten hoger kan zijn dan die van apparaten die minder energie besparen, maar dat de besparing op het energieverbruik de hogere prijs compenseert.

Timers kunnen veel energie besparen

Timers zijn een grote hulp bij het besparen van energie; ze maken besparing veel gemakkelijker voor huishoudens, dankzij hun gebruiksgemak.

Na de eerste installatie zullen de timers de kachels, de kerstverlichting en dergelijke behandelen, wat betekent dat ze niet per ongeluk aan blijven staan om de energierekening op te blazen.

Doe de was met lagere water temperaturen

Het wassen van kleding op lagere temperaturen is net zo vriendelijk voor het milieu als voor de energierekening.

Bij het wassen van kleding op koude temperaturen wordt er minder energie verbruikt bij het verwarmen van het water, wat vervolgens resulteert in een lagere energierekening.

Stop met lange douches nemen

Tenzij een persoon bijzonder graag koud doucht, verbruikt het nemen van een douche meestal energie wanneer het water tot een aangename temperatuur wordt opgewarmd.

Aangezien velen geen plezier hebben van ijskoude douches, is het nuttig om de douches zo kort mogelijk te houden om energie te besparen.

Neem dubbel glas om energie te besparen

Veel huishoudens verliezen veel warmte door hun ramen, wat betekent dat deze huishoudens hun kachels langer en bij hogere temperaturen moeten laten draaien dan huishoudens met een betere isolatie.

Hoewel het krijgen van uw ramen met dubbele beglazing kan voelen als een grote investering, het is een eenmalige uitgave en zal een hoop geld besparen op de elektriciteitsrekening op de lange termijn.

Zet altijd alle lampen uit bij afwezigheid

Hoewel energiebesparende lichtbollen hebben bijgedragen aan een aanzienlijke besparing van het energieverbruik, is het nog steeds aan te raden om het licht uit te doen in ruimtes die niet worden gebruikt, voor extra besparing.

Zet alle apparaten uit, ook de stand-by modus uit

Computers, stereo’s en tv’s verbruiken energie, ook al staan ze uit. Vaak staan apparaten zoals de bovenstaande standaard in de stand-by modus als ze zijn uitgeschakeld, wat betekent dat ze nog steeds energie verbruiken.

De beste manier om dit te omzeilen is om de stroom in het powerboard uit te schakelen, zodat de stroom volledig wordt afgesloten wanneer het apparaat niet in gebruik is.