Handige tips en trucs die je moet weten bij het afsluiten van een autoverzekering

Breng jezelf niet in gevaar door geen autoverzekering voor jezelf of je tienerbestuurders te hebben! Het hebben van een autoverzekering beschermt u en helpt de kosten te compenseren, mocht u een auto-ongeluk krijgen. Gebruik de volgende tips om de juiste autoverzekeraar te kiezen die bij u of uw tienerbestuurder past.

Als u kiest voor een autoverzekering, zorg er dan voor dat u uzelf goed beschermt als het gaat om aansprakelijkheid voor schade aan eigendommen en lichamelijk letsel. De juiste dekking op dit gebied kan een groot verschil maken in het geval van een ongeluk. Als u niet genoeg dekking heeft, kan dat leiden tot een rechtszaak waar u moeilijk van kunt herstellen.

Wie gaat de auto besturen?

Wanneer u een tienerbestuurder verzekert, verlaag dan de kosten van uw autoverzekering door te vragen naar alle in aanmerking komende kortingen. Verzekeringsmaatschappijen hebben over het algemeen een korting voor goede studenten, tienerbestuurders met een goede staat van dienst en tienerbestuurders die een defensieve rijcursus hebben gevolgd. Kortingen zijn ook beschikbaar als uw tiener slechts af en toe een chauffeur is.

Wanneer u een verzekering voor een jonge bestuurder overweegt, is het verstandig om geen dure auto te kopen. De tarieven zijn hoog genoeg voor tieners, ze zullen omhoogschieten afhankelijk van het type en de waarde van een auto. In deze situatie is veiligheid een van de hoogste factoren die de verzekeringskosten beïnvloeden.

Hoe laat je de premie voor de autoverzekering zakken?

Een van de beste manieren om uw autoverzekeringstarieven te laten dalen is om de verzekeringsmaatschappij te laten zien dat u een veilige, betrouwbare bestuurder bent. Om dit te doen, moet u nadenken over het volgen van een cursus veilig rijden. Deze cursussen zijn betaalbaar, snel, en u zou uiteindelijk duizenden dollars kunnen besparen gedurende de looptijd van uw verzekeringspolis.

Bij het winkelen voor een autoverzekering gaan de meeste bedrijven extra’s aanbieden, zoals slepen, hulp op de weg, GPS-diensten en andere extra’s. Deze kunnen van pas komen als u ooit in de knel zit, maar ze kunnen echt duur zijn. Zeg nee tegen deze extra’s om geld te besparen op uw verzekering.

Factoren die de premie bepalen

Er zijn veel factoren die de kosten van uw autoverzekering bepalen. Je leeftijd, geslacht, burgerlijke staat en locatie spelen allemaal een rol. Hoewel u de meeste daarvan niet kunt veranderen, en weinig mensen zouden verhuizen of trouwen om geld te besparen op de autoverzekering, kunt u het type auto dat u rijdt controleren, wat ook een rol speelt. Kies voor auto’s met veel veiligheidsopties en anti-diefstalsystemen.

Controleer hoeveel u zou besparen door gebruik te maken van dezelfde verzekeraar voor zowel uw huis als uw auto. Sommige bedrijven bieden een korting aan als u meerdere verzekeringen bij hen heeft. De meeste bedrijven verzekeren vandaag de dag wel verschillende zaken, dus het is een goed idee om de mogelijkheid te onderzoeken.

 

Om er zeker van te zijn dat u een eerlijke prijsstelling krijgt in uw premies, dient u te controleren of de door u gemelde informatie correct is in uw polis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het merk/model van uw voertuig correct is, het aantal kilometers op het voertuig toen u de polis afsloot, enz. Zelfs uw gemelde woon-werkafstand is belangrijk omdat kortere woon-werkafstanden een positief effect kunnen hebben op uw premiebesparing.